Imprezy okolicznościowe 

Na każdej imprezie okolicznościowej niezbędne jest zapewnienie odpowiedniej ilości jedzenia dla gości. Konieczna jest także przestronna sala, w której wszyscy bez problemu się pomieszczą. Przygotowanie posiłków dla dużej liczby gości może być nie lada wyzwaniem. Dodatkowo po skończonej uroczystości wszystko trzeba będzie posprzątać. Nie masz na to wszystko czasu ani sił?

Skorzystaj z naszej profesjonalnej pomocy! Posiadamy elegancką salę na 25 osób, którą dodatkowo przystroimy i zaaranżujemy odpowiednio do danej uroczystości. Wiemy, że goście mają różne upodobania kulinarne, dlatego chętnie dopasujemy je do ich gustów. Nasze menu jest naprawdę bogate, więc nie będzie to jakimkolwiek utrudnieniem.

Zapewniamy dyskretną i profesjonalną obsługę kelnerską. Zadbamy o każdy szczegół – tak, byście mogli skupić się na dobrej zabawie. Warto dodać, że przy lokalu mieści się duży parking, a wyjście na osiedlowy deptak gwarantuje bezpieczeństwo najmłodszych. Oferujemy również kompleksową obsługę uroczystości i imprez organizowanych w domu lub innym miejscu wybranym przez klienta.

 

Przykladowe menu do pobrania:

docTradycyjne

pdfRodzinne

pdfCiekawe

 

Dania proponowane na uroczystości rodzinne:

Zupy do dań głównych:

  • rosół z makaronem lub kluseczkami
  • krem brokułowy z groszkiem ptysiowym lub z migdałami polany słodką śmietaną
  • krem pieczarkowy
  • żurek z jajkiem lub kiełbasą

Dania główne mięsne:

  • pierś z kurczaka w panierce
  • roladki z piersi kurczaka w musie jabłkowo-chrzanowym
  • pierś z kurczaka z pieczarkami
  • pierś z kurczaka zapiekana z kieszonką
  • pierś z kurczaka z serem i ananasem
  • pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - cebulowym 
  • de’ volaille
  • kurczak pieczony
  • schab ze śliwką lub morelą
  • schab w ziołach
  • schab w szpinaku
  • schab z czosnkiem
  • kotlet schabowy
  • kotlet schabowy z serem, szynką i pieczarkami
  • zrazy wołowe lub wieprzowe
  • żeberka w miodzie
  • żeberka w sosie ciemnym
  • karkówka pieczona
  • karkówka w panierce
  • kotlet mielony (z pieczarkami) (podawane z opiekanymi w ziołach ziemniakami, ryżem curry lub zmienkami z koprem oraz bukietem surówek)

Sosy do mięs: 

  • pieczeniowy, cytrynowy, chrzanowy, ziołowy, koperkowy, musztardowy

Przystawki gorące:

  • szaszłyki
  • kuleczki ryżowe z nadzieniem: serowym, szpinakowym, mięsnym
       lub warzywnym
  • bigos
  • pikantna zupa gulaszowa
  • barszcz czerwony z pasztecikami
  • grochówka
  • flaczki

Dania wegetariańskie na gorąco:

  • papryka faszerowana ryżem i pieczarkami
  • bakłażan zapiekany z parmezanem na sosie pomidorowym
  • bakłażan zapiekany z sosem szpinakowo-śmietanowym
  • brokuły z serem zapiekane w śmietanie
  • warzywa zapiekane w ziołach

Przystawki na zimno:

  • ryba po grecku,
  • ryba w galarecie,
  • śledź w zalewie pomidorowej
  • śledź w oleju
  • śledź w śmietanie
  • jaja faszerowane łososiem, warzywami lub wątróbką
  • pieczarki faszerowane mięsem
  • pomidorki faszerowane pastą twarogową
  • roladki z boczku
  • patera serów
  • patera wędlin i kiełbas
  • patera mięs pieczonych (schab ze śliwką, karkówka, pieczeń rzymska)
  • tatar
  • marynaty
  • galaretki drobiowe
  • koreczki

Sałatki:

  • sałatka Rodzinna Jadalnia
  • sałatka brokułowa z prażonym słonecznikiem
  • sałatka grecka
  • sałatka cezar
  • sałatka gyros
  • sałatka jarzynowa - tradycyjna
  • sałatka włoska
  • sałatka tropikalna
  • sałatka kalafiorowa z kukurydzą, koprem i czosnkiem
  • sałatka capreze z pomidorów, sera mozzarella i bazylii,
  • sałatka z pekińskiej kapusty, brzoskwiń i rodzynek z majonezem

Napoje, desery:

  • kawa, herbata, napoje zimne: soki owocowe, napoje gazowane, woda
  • owoce sezonowe
  • deser lodowy z owocami, bitą śmietaną, musem malinowym